Matcha velikonoční sušenky

Co tahle letos o něco zdravěji a originálněji než klasické perníčky ve tvaru zajíčků a vajíček? Mám pro Vás tip na Matcha kačenky. Sušenky jsou křupavé, jen mírně sladké a hlavně nazelenalé, což je vysloveně jarní. Chuťově jsou zvláštní právě díky použití matcha čaje. Recept mám od skvělé Evy z blogu La Cuoca, jen jsem toho matcha přidala víc, aby byla chuť výraznější a i barva víc do zelena. Sušenky jsou velmi jednoduché tak klidně zapojte i své ratolesti.


Ingredience na cca 3-4 plechy dle velikosti sušenek:
  • 250 g hladké mouky ( můžete použít i půl napůl stejně jako já se špaldovou moukou )
  • 150 g změklého másla
  • 1 vejce, rozšlehané
  • 90 g moučkového cukru
  • 3-4 g matcha tea , jemně mletý zelený čaj matcha
  • kůra z jednoho citronu, nastrouhaná
A teď jen prostě všechny suroviny smícháme v hladké a lesklé těsto, to zabalíme do folie a dáme na dvě hodiny do lednice. Sušenky jsou máslové , takže když těsto dobře nevychladíte bude se vám s těstem velmi špatně pracovat, bude se trhat a velmi lepit na pracovní ploše. 



Jakmile je těsto vychlazené, předehřejeme si troubu na 180°C a vyložíme plechy pečícími papíry. Těsto válíme na dobře pomoučněné ploše, vždy jen po kouskách, nikde ne celé najednou, zbytečně změkne. Placka by měla být vyválená na tloušťku cca 3-4 mm. Poté už jen vykrajujeme kačenky nebo jiné velikonoční tvary a dáme opatrně na plech. V troubě sušenky pečeme cca 10 minut, než budou lehce zlaté okraje, matcha sušenky díky své nazelenalé barvě mají nevýhodu že je hůř poznat kdy jsou hotové,takže když si nebudete jistí, klidně opatrně sušenku nadzvedněte a koukněte na spodek, podle něj to poznáte zaručeně. 


Poté sušenky nechte vychladnout a lehce pocukrované moučkovým cukrem podávejte. Jakmile sníte jednu zamilujete si tuhle matcha chuť , to vám zaručuji. Mají i zvláštní vůni a jsou prostě naprosto originálními sušenkami k čaji nebo kávě. 

Dobrou chuť

Komentáře

  1. Vypadají roztomile, hned bych si dala. :) Jako vždy krásně nafoceno. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) A byly fakt dobré, zmizely prakticky za jeden den !

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky