Hroznový energy fresh

Také se Vám občas ráno stane, že jste jak mátoha a potřebujete něčím jak se říká "nakopnout" ,ale zdravě nebo na Vás hektolitry kafe už nezabírají? No já to tak někdy tedy mám a to pak zabere jedině hodně svěží energy fresh. Tentokrát bude doslova nabitý vitamíny a ještě výživným hroznovým olejem, který si Vaše cévy doslova zamilují, doplněný o sladkou chuť hroznového vína.

Vinná réva je totiž dobrá nejen na výrobu oblíbeného vína,ale především jako sladké a velmi cenné ovoce. Obsahuje totiž velmi mnoho vitamínu C a vitamíny skupiny B, dále například mangan, hořčík nebo třeba draslík. Hrozny jsou také ideální na ranní detox nebo pro lidi s onemocněním ledvin, tohle bobulovité ovoce totiž umí urychlit průchod moči ledvinami a celým močovým systémem a tím rychleji vyplavit případné bakterie. Navíc ,když fresh doplníme i olejem ze semínek vinné révy, které mají silné antioxidační vlastnosti bude ranní nápoj opravdu skvělá bomba pro doplnění všech potřebných látek. Navíc olej snižuje hladinu cholesterolu a vysoký tlak a celkově výrazně posiluje žilní stěnu! Fresh je navíc obohacení o další céčkovou bombu kterou je limetka, citron a pomeranče, takže nejen, že skvěle chutná,ale navíc Vás probere a nakopne energií a pozitivní náladou na celé dopoledne.


Ingredience:

  • 1 limetka
  • 1-2 citrony ( podle sladkosti hroznů a pomerančů )
  • 300 g bílých hroznů
  • 4-5 pomerančů
  • 2 lžičky hroznového Bohemia oleje

Citrusy si nejprve oloupeme a poté všechny odšťavníme, pokud chceme zachovat více vlákniny doporučuji hrozny rozmixovat, ale ideální jsou potom ty bez peciček. Když máme vše odšťavněné do každé porce vmícháme lžičku oleje, což je ideální ranní dávka pro jednu osobu, aby již měla léčebné účinky. 


Tip: pokud byste chtěli nápoj v létě víc osvěžující, doporučuji zakoupit hrozny bez peciček a dát je zmrazit , poté rozmixovat výkonným mixérem a smíchat ze šťávou až poté. Vznikne Vám velmi osvěžující smoothie!




Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky