Carpaccio di Bresaola

Přemýšlím jak tenhle recept uvést jinak než - mňam, výborné, skvělé, dokonalé, nejlepší, vynikající, lahodné - ale asi nic jiného nevymyslím. I teď ,když Vám recept sepisuji a Bresaola už je v nenávratnu pryč ,se mi sliny sbíhají a nejdou zastavit. To byla taková dobrota. Bresaolu jsme si už kupovali i jinde,ale teď jsem dostala na ochutnání od paní Věry , která mi nechala balíček v Italských prodejnách La Formaggeria a musím říct, tak krásně tenké plátky Bresaoly a pouze jemně vysušené jsem nikde nesehnala, no to byla pohádka. Jinde už si ji kupovat nebudeme ( ano peněženka pláče, mlsný jazyk se raduje :)!!


Bresaola je nasolené maso,které se suší na vzduchu a díky zrání má krásně tmavou červenou barvu. Má krásné nasládlé aroma a měly by být nakrájena na ty nejtenčí plátky, které se Vám budou na jazyku rozpadat. Bresaola se v Itálii servíruje jako chuťovka k vínu nebo předkrm, my si ji dali jakou lehkou večeři, takže porce na fotce je pro dva jako menší večeře. Ale oba jsme litovali,když byl talíř prázdný a snědli bychom minimálně dvakrát tolik, až tak to bylo dobré. Tipů na servírování je mnoho, nám nejvíce chutná tato, nemá extra výrazné chutě,které přebijí samotné masíčko a je víc fresh,no už dost povídání kolem, jdeme na recept.

Ingredience:

  • Bresaola
  • Pečivo k podávání ( nemusí být )
  • Rukola
  • Nahrubo nastrouhaný sýr Gran Moravia ( lze i klasický parmezán či pecorino )
  • Sůl
  • Pepř
  • Velmi kvalitní olivový olej, čím dražší tím lepší, tohle jednoduché jídlo si žádá jen ty nejlepší chutě
  • Strouhanou kůru z jednoho většího citronu
  • Šťávu z citronu
Nejprve si ochutíme talíř ...ano čtete správně, takto bude masíčko ochucené nejlépe. Takže talíř na kterém budeme Bresaolu servírovat jemně pokapeme olivovým olejem, opepříme a zlehka osolíme. Na něj naskládáme plátky Bresaoly, navrstvíme rukolu, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou, strouhaným sýrem a vše ještě opeříme, zlehka osolíme, zakapeme jemně šťávou z citronu a opět olivovým olejem. A máme hotovo, jednoduché,ale o to víc dobré. Jen musíte použít ty nejlepší ingredience a o tuhle božskou dobrotu se nebudete chtít dělit. Což názorně předvedl přítel,když mi ke konci připomněl - "Zlatíčko nechtěla jsi jíst náhodou menší porce? Takže už končíš viď?" - Ano tohle slyším jen u těch nejlepšícch pokrmů a proto rada, žádné servírování z jednoho talíře,ale rovnou servírujte na dvou :) 



Dobrou chuť

Komentáře

  1. To vypadá skvěle. :) Akorát nesnáším rukolu, takže by to pro mě asi nebylo... :(

    OdpovědětVymazat
  2. Brunwen - dá se použít i jiná směs salátů, jen by to chtělo nějaký trošku hořký druh

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky