Bruschetta s mozzarellou a konopným olejem

V těchto vedrech se nedá snad jíst nic kromě lehkých a hlavně studených jednohubek, salátů a podobně. Takže jsem si trochu pohrála s klasickou rajčatovou bruschettou, kterou znáte určitě všichni a vylepšila jsem jí a udělala z ní sytější a přesto fresh večeři na letní večery :) Hlavní zajímavou změnou je výměna klasického olivového oleje za Olej konopný. Rozdíl je nejen chuťový ( bruschetta má jemnou oříškovou příchuť ) ,ale hlavně i přínos pro zdraví je vyšší, jelikož konopný olej je velmi bohatý na Omega 3 a vitamíny, takže určitě tuhle změnu vyzkoušejte.


Ingredience:

  • velmi zralá rajčata, ideálně ze zahrádky nebo farmářská ( pokud nejsou tak cherry )
  • citronová kůra ze dvou citronů
  • konopný Bohemia olej
  • čerstvá bazalka, nasekaná na drobno
  • sůl
  • pepř
  • ideálně den staré bílé pečivo
  • jeden stroužek česneku
  • mozzarella

Nejprve si nakrájíme pečivo na plátky a nasucho opečeme. Poté jemně potřeme stroužkem česneku a zakapeme trochou konopného oleje. Teď máme ideálně připravené bruschetty. Rajčata nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s lžící konopného oleje, trochu osolíme, opepříme, přidáme bazalku a kůru z citronu. Výsledná směs má být lehce slaná a trochu pikantní s čerstvou vůní citronu. Tuto směs poklademe na připravené bruschetty a navrch dáme kousek mozzarelly, zakápneme opět trochou konopného olej a můžeme ozdobit bazalkou. 


Dobrou chuť

Komentáře

  1. mňam toto milujem! konopný olej som na bruscetu ešte neskúšala, určite to pridá na chuti :)

    OdpovědětVymazat
  2. Udělá to mnohem zajímavější chuť a navíc bude večeře hned o něco zdravější :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to k nakousnutí, hned bych si dala jednu porci =)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky