Dýňové noky s chorizem a kozím sýrem

Už podle názvu je Vám asi jasné, že tohle je naprostá dobrota, prostě láska na první ochutnání. Dýňové noky například se šalvějovým máslem jsou u nás klasikou, ale v této variantě se jedná o jídlo minimálně o třídu výš. Nejen na pohled je jídlo neuvěřitelně sexy ( může být také jídlo sexy ?:) a po ochutnání díky opečenému chorizu a krémovému kozímu sýru umřete blahem ....fakt jsem nadšená. Tohle prostě musíte vyzkoušet.



Ingredience pro 4 osoby:

  • 400 g dýňového pyré z dýně hokaido ( jednoduše nasekejte na kostičky neoloupanou dýni o váze cca půl kila, vždy je lepší víc než míň,trocha ulpí na mixéru atd. tak ať vám potom nechybí. Kostičky dýně dejte péct do trouby rozpálené na 190°C na doměkka, nezapomeňte dobře opepřit, osolit a lehce zakápnout olivovým olejem. Poté až vychladne umixujte ji dohladka a máte hotovo )
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř ( ideálně citronový, nebo přidejte na závěr citronovou kůru )
  • pepř klasický mletý
  • 1 vejce
  • špetka muškátového květu nebo oříšku
  • 190 g hladké mouky
  • 100-130 g choriza, nakrájejte na malé kostičky
  • 1 malá žlutá cibule, nadrobno nakrájená
  • 100 g měkkého kozího sýra , bez příchuti
  • cca 3 lžíce mascarpone
  • 4 lístky čerstvé šalvěje, nadrobno nasekané
Nejprve si nachystáme samozřejmě pyré , které musí dobře vychladnout. Nyní v míse smícháme pyré, hladkou mouku, ,vejce, muškátový oříšek, špetku soli a vypracujeme v lepivější těsto. To doporučuji ochutnat a popřípadě přidat ještě sůl, noky musí být tak akorát dochucené, není nic horšího než noky bez chuti. Vál si můžeme lehce pomoučnit a nyní už jen vypracujeme v tenčí válečky a krájíme na cca 2 cm noky. 


Dáme si vařit dobře osolenou vodu a mezitím si na lžíci olivového oleje opečeme cibulku a chorizo. Když už jsou skoro zlatavé přihodíme šalvěj. Mezitím už by voda měla dojít k varu, vhodíme noky. Ty jsou uvařené ,když sami pěkně vyplavou na hladinu, což trvá jen chvilinku. 


Kozí sýr smícháme s mascarpone, osolíme a dáme stranou. Když jsou noky hotové vyndáme je děrovačkou do pánve s opečeným chorizem, cibulkou a šalvějí, dobře promícháme. Nyní servírujeme noky do hlubšího talíře a navrch dáme kopeček krémového sýra a vše dobře opepříme citronovým čerstvě mletým pepřem. 


Možná si říkáte a kde je omáčka. Jakmile se kozí sýr dotkne teplých noků bude pomaličku tát, takže stačí si jednotlivé noky namáčet do sýra a zaručuji Vám , že budete blahem bez sebe, je to hříšně dobré. 

Dobrou chuť

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky