Salát s pečenou dýní a mozzarellou

To, že dýně na podzim prostě vládne naším jídelníčkem je asi víc než jasné, ale jelikož jsem se rozhodla pro zdravější večeře ,které zahrnují celkově více zeleniny bylo nutné zakomponovat dýni nějak do salátu. A proto tu pro Vás dnes mám skvělý recept na pečenou pikantní dýní s třešničkami jemné mléčné mozzarelly s javorovým dresinkem. Takže jdeme na to :)


Ingredience pro dvě osoby:

  • salátový mix ( rukola, čekanka, římská salát, polníček apod. prostě mix podle vaší chuti )
  • cherry rajčátka
  • třešničky mozzarelly, já vyzkoušela od La Formaggeria , jsou hodně mléčné a měkoučké, takže vřele doporučuji
  • směs semínek ( například dýňové, piniové, slunečnicové )
  • plátky dýně Hokkaido, ideálně tak centimetr tlusté
  • čerstvě mletý citronový pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • dýňový olej
  • balsamico ocet
  • javorový sirup nebo lesní med
Nejprve si předehřejeme troubu na 190°C a plech vyložíme pečícím papírem. Plátky dýně pořádně opepříme , opravdu slušnou dávku,ať trošku pálí , poté dobře osolíme a zakapeme olivovým olejem. Pečeme dozlatova cca půl hodinky. 


Mezitím namícháme dresing - dýňový olej + balsamico ocet + javorový sirup nebo med. Poměr nechám jen a jen na vás, pokud máte raději sladší nebo naopak kyselejší je to jen na vás. 

Na talíř navrstvíme směs salátů, posypeme semínky, třešničky mozzarelly a navrch dáme voňavou pečenou dýni, vše polijeme slaďoučkou zálivkou a máme tu ten nejlepší salát s dýní :)

Dobrou chuť



Komentáře

Oblíbené příspěvky