Šunkový sendvič s dresinkem

Tenhle sendvič máte hotový za pár minut ,ale snědený doslova za pár sekund! Je absolutně výborný, složený jen z minima ingrediencí a myslím, že hlavně pánská část domácnosti Vám za něj bude líbat ruce. Je to typický sendvič k pivu, ideálně tedy třeba i na letní piknik nebo jen miláčkovi k fotbalu :) Obsahuje sice jen pár ingrediencí,ale díky kvalitním surovinám a hlavně skvělé omáčce je to prostě božská dobrota.


Pro tenhle recept je důležité koupit kvalitní toustový chléb, já mohu za sebe doporučit buď ho upéct doma nebo koupit například ve Spencru, což je o dost rychlejší varianta. Pokud neseženete dobrý toustový chléb určitě sendvič nedělejte z běžně dostupných v supermarketech, chuť nevynikne a celé jídlo ztratí smysl, v tomhle případě doporučuji klidně tenké plátky dobrého nadýchaného světlého chleba. Další důležitou surovinou je šunka, musí být hodně kvalitní a ideálně trochu na silnější plátky. A do třetice dobrá hořčice, trochu pikantnější! Já měla možnost na tenhle recept vyzkoušet od Uncelroys.cz a to konkrétně Rabbies Burnie s chilli, česnekem a paprikou, která se stala vítězem World Hot Sauce Award 2014, a docela chápu proč tuhle soutěž vyhrála, má skvělou chuť, je hodně pálivá s výraznou chutí hořčice, česnek a papriku tu cítím méně. Na tyhle sendviče je absolutně ideální, nebo třeba do hamburgrů nebo hot dogu, stačí malinko a dokáže úžasně zvýraznit chuť a přidá pikantní šmak :)


Ingredience pro 4 osoby:

  • 1 celé balené světlého nebo pouze lehce celozrnného toustového chleba
  • pikantní hořčice 
  • majonéza
  • med, ten jsem také použila od Uncleroys,ale o tom víc až v jiném receptu
  • 250 g kvalitní šunky na plátky
  • 200 g čedaru, na plátky
  • k podávání doporučuji buď plněné chilli papričky nebo třeba kyselé okurky apod. 

Nejprve si nachystáme omáčku - smícháme majonézu s trochou medu, množství je na vaší chuti, majonéza má být lehce nasládlá. Teď už jdeme vrstvit. Plátek chleba potřeme medovou majonézou, dáme šunku, trochu hořčice, plátek chleba, majonéza, čedar, šunka, hořčice a opět trochu majonézy a poslední plátek chleba. Vše rozkrojíme na trojúhelníčky a zpevníme špejlí. A je hotovo, že se Vám to zdá směšně jednoduché,ano je,ale v jednoduchosti je krása, v tomto případě tedy spíše chuť!


Dobrou chuť

Komentáře

  1. Ach páni, ten vypadá luxusně a jednoduše, takové recepty mám moc ráda, jednoduché, rychlé a úžasné a tohle je přesně ono :). Ten musím zkusit. MS tu nemáme a toustový chléb chci zkusit už hodně dlouho, takže o další důvod víc, proč se do toho pustit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dominiko, opět děkuji a doufám že sendvič bude chutnat a těším se na recept na domácí toustový chléb :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky