Jahodový chia pohár

Poslední dobou jsme si doma oblíbily nepečené dezerty, poháry a celkově spíše osvěžující dobroty,které jsou rychle hotové, jsou chuťově zajímavé a zdravější. Dnes pro Vás právě jeden takový recept mám a to na Chia jahodový pohár, kde využijeme zajímavou chuť Vícezrnných bio sušenek s čokoládou od pekárny Zemanka, které jsou právě  s kousky čokolády a vloček, což se ideálně do tohoto receptu hodí, jsou to podle mě jedny z nejsladších sušenek,které jsem zatím od Zemanky ochutnala, takže ideální právě do různých pohárů a nepečených dezertů.


Ingredience na dva větší dezerty:

  • polovina balení sušenek, rozdrcených
  • dvě velké hrsti čerstvých jahod plus něco na ozdobené pohárů
  • 3 lžíce chia semínek
  • 1 balení polotučného tvarohu
  • 50 g kvalitní hořké čokolády, doporučuji 60-70% , víc už by bylo do dezertu příliš výrazní
  • troška agávového sirupu, nebo cukru moučka 
Nejprve si rozmixujeme omyté jahody, nemixujeme úplně dohladka, je lepší když sem tam zbudou větší kousky jahod. Jahody poté smícháme s chia semínky a rozdělíme do sklenic. Necháme hodinku v lednici ztuhnout. 


V mističce smícháme tvaroh, nasekanou čokoládu a lehce ochutíme cukrem nebo agávovým sirupem a navrstvíme na chia směs. A opět dáme do lednice na hodinku pořádně vychladit. 


Před podáváním dozdobíme rozdrcenými sušenkami a kousky jahod. Nyní servírujeme, pohár je sytý a může být podáván klidně jako snídaně, svačina do školy apod. Chuť je absolutně skvělá a je to slušný adept na jeden z nejjednodušších a nejoblíbenějších dezertů tohoto léta :) 

Dobrou chuť

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky