Čokoládovo- cuketový chlebíček s arašídovou šlehačkou

Tenhle chlebíček je hotový raz dva a dokonale vláčný a hlavně plný čokolády. Při podávání doporučuji doplnit šlehačkou ochucenou arašídovým máslem nebo například ořechovou zmrzlinou.


Ingredience na jeden chlebíček:

  • 1 středně velká cuketa, nastrouhaná nahrubo
  • 50 g kakaa
  • 100 g nastrouhané 70% hořké čokolády
  • 200 g polohrubé mouky
  • 240 g třtinového cukru
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 2 celá vajíčka
  • 200 g řeckého jogurtu
  • kokosový olej na vymazání formy
  • burákové máslo
  • šlehačka ke šlehání

Nejprve si předehřejme troubu na 180°C a vymažeme formu kokosovým olejem. Cuketu nastrouháme nahrubo a dáme včetně šťávy do mísy, přidáme jogurt, vajíčka, cukr a vše dobře promícháme. V jiné míse dáme dohromady mouku, kakao, špetku soli, kypřicí prášek a sodu, poté smícháme jak tekutou tak sypkou část pěkně dohromady. Vsypeme nastrouhanou čokoládu a vše nalijeme do formy. 


Dáme do trouby a pečeme cca 50-55 minut. Poté necháme vychladnout a mezitím si nachystáme ochucenou šlehačku. Smetanu ke šlehání ušleháme pěkně do tuha čím víc tím líp a poté vmícháme burákové máslo , popřípadě můžeme dosladit moučkovým cukrem,ale já osobně nesladím. 



Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky