Chléb s pečenou řepou a hummusem

Tohle jídlo si zamilujete, já ho ochutnala poprvé v sezónní nabídce bagetérie a kombinace jednotlivých chutí byla opravdu zajímavá. Chtělo to doladit, přeci jen nabídka BB sice skýtá i dobrá jídla ,ale pořád se jedná o fastfood. Takže řepa tu byla moc kyselá, celé trochu víc olejnaté, zbytečně přikryté druhým krajícem chleba atd. Doma jsem si jídlo přichystala přesně tak jak je nejlepší. Nemusíte se bát, že by se jednalo o něco složitého, nejvíc času Vám zabere pečení řepy,ale rozhodně to stojí za to.


Ingredience pro dvě osoby:

  • chléb , ideálně ořechový nebo semínkový ( nedoporučuji světlý chléb, chuťově se moc nehodí )
  • 2 středně velké červené řepy
  • extra panenský olivový olej
  • cizrnový hummus , cca 150 g ( pokud budete kupovat stejně jako já, ideální je klasický, ne s chilli apod. )
  • pepř
  • sůl
  • balzamikový ocet
  • cca 2 lžíce třtinového cukru
  • mungo klíčky ( ale mohou být klidně jakékoliv máte rádi )
Nejprve si předehřejeme troubu na 190°C a plech vyložíme pečícím papírem. Řepu oloupeme a vložíme dobře osolenou a opepřenou do nachystaného alobalu, zakapeme olivovým olejem a dokonale zabalíme do alobalu. Dáme péct cca na hodinku do trouby. Pokud máme malé řepy budeme potřebovat dvojnásobné množství a čas by měl stačit kolem půl hodinky až čtyřiceti minut. 


Jakmile je řepa hotová, nakrájíme jí na menší kousky. Rozpálíme pánev s troškou olivového oleje , vložíme řepu , zakapeme 4 lžícemi octa a třtinového cukru, necháme zkaramelizovat a trochu opéct. Nyní nakrájíme a nasucho opečeme krajíce chleba. Namažeme hummusem, poklademe řepou a posypeme klíčky. 

Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky