Cuketové rolky s italskou pomazánkou

Tenhle recept vznikl jako nápad na výzvu Lučiny o originální pomazánku a od té doby jsme ho již doma měli několikrát! A v létě bude absolutně top, protože se jedná o rychlý, snadný a zdravý recept ,který osvěží. Je ideální jako překrm, na party či oslavu a nebo pomazánku využijte samostatně s pečivem jako lehkou večeři nebo svačinu.


Ingredience pro dvě osoby:

  • jedno balení Lučiny bez příchuti 100g
  • jedna středně velká cuketa
  • sušená rajčata
  • černé olivy
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • pepř
Nejprve si přichystáme pomazánku, nakrájíme sušená rajčata v oleji na menší kousky, množství je orientační,ale mělo by stačit cca 5 menších kousků. Dále nakrájíme také černé olivy, asi 10 ks nebo podle chuti. Smícháme s lučinou, přidáme na menší kousky nasekanou bazalku, ochutíme pepřem a solí. 



Takto ochucená pomazánka bude výborná na světlé i tmavé pečivo,ale úplně ideální na opečené a olivovým olejem pokapané bruschetty. Nebo jí stejně jako já můžete použít na vynikající lehký a bezlepkový recept do cuketových rolek.


Cuketu si škrabkou "nakrájíme" na tenké dlouhé plátky, ty lehounce opepříme a poklademe na ně asi dvě až tři lžičky pomazánky, lehounce zarolujeme a ihned servírujeme. Jen tak nebo s kouskem opečeného chleba.

Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky