Italské steakové rolky se špenátem

Tenhle recept nelze nemilovat, jídlo je rychle hotové,  šťavnaté a nápadité. Steakové rolky jsou velmi jemné a křehké , díky "doteňoučka" rozklepanému steaku z falešné svíčkové. Náplň je sice velmi jednoduchá ,ale přesto vynikající. K rolkám můžete podávat dušenou zeleninu, bramborovou kaši nebo stejně jako já pečivo a salát z políčku s medovo-citronovým dresinkem. Tento recept je další ze série masových receptů pro výzvu "Vaříme s Mirkofarmou" a doufám, že se Vám bude líbit stejně jako předchozí. Na přípravu je ještě lehčí a odpadá stres z hlídání ,zda je steak dobře propečený tak jak máte rádi. Na přípravu rolek můžete použít i nízký roštěnec.


Ingredience pro dvě osoby:

  • 2 ks steaku z falešné svíčkové o tloušťce 1,5-2 cm 
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • kousek másla
  • tři hrsti baby špenátu
  • 3 stroužky česneku, prolisované 
  • 2 středně velké cibule
  • tři hrsti nadrobno nasekaných žampionů
  • 150 g plátků sýra Provolone ( lze nahradit i jiným druhem jemného sýra, například jemný čedar apod. )
  • polníček + olivový olej + med + troška studené vody + šťáva z citronu ( z přísad smícháme  dresink,kterým následně ochutíme polníček či jiný druh salátu )
  • pečivo
Nejprve si předehřejeme troubu na 190°C. Poté si mezi dvěma kousky folie rozklepeme co nejvíc na tenko steaky, tak aby se maso samozřejmě nikde neprotrhlo,ale zároveň bylo dostatečně tenké a křehké. Z obou stran maso osolíme a opepříme. Nyní si na pánvi ,která může do trouby ,dozlatova opečeme cibuli. Přidáme žampiony a až změknou přihodíme prolisovaný česnek a baby špenát. Po třech minutách ochutíme pepřem a solí. Část si dáme stranou k servírování. A zbytek navrstvíme rovnoměrně na rozklepané steaky ,tak aby od okrajů zbyl vždy cca centimetr bez náplně. Poté poklademe plátkovým sýrem. Nyní už jen zabalíme jako klasickou rolku. 


Zpevníme několika špejlemi a mezi nimi nakrájíme na 3cm kousky,které zprudka opečeme z každé strany na pánvi s rozehřátým máslem. Poté dáme dopéct do trouby , po dobu cca 5-7 minut, podle velikosti rolek a tloušťky masa. Servírujeme ihned se zbylou žampionovou směsí a salátkem z polníčku.

Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky