Penne s klobáskou a rajčatovou omáčkou

Venku se nepatrně ochladilo a vrátila se nám chuť na pořádné jídlo, nejen na saláty a grilování. Takže když jsem díky Gran Moravia dostala na ochutnání jejich nové tradiční italské klobásky Salsiccia Mamma Tina přemýšlela jsem jak je využít trochu netradičně. Samozřejmě jsou vynikající právě na grilu,ale co z nich připravit nějaké výborné těstoviny? No a nápad s pár surovinami je tu. Jídlo je vynikající, syté a plné chutí.


Ingredience na 4 porce:

  • 1 balení dvou klobásek Mamma Tina 
  • strouhaný sýr Gran Moravia
  • dvě menší žluté cibule, nakrájená na drobno 
  • rajčatová passata , cca 350 ml 
  • trochu 12% smetany na vaření
  • čerstvá bazalka
  • tymián, ideálně čerstvý ,ale může být i sušený 
  • sůl
  • pepř
  • stroužek prolisovaného česneku
  • extra panenský olivový olej



Nejprve si nakrájíme cibulku a vymačkáme klobásky nebo můžeme klidně i nakrájet na menší kousky, je to jen na vás, tyto klobásky se jí vcelku není nutné je "svlékat". Můžete si i kousek klobásky nakrájet na kolečka a opéct jen tak a poté jimi jídlo ozdobit , stejně jako na fotce.


Do hrnce dáme na trošku oleje zesklovatět cibulku, poté přidáme kousky klobásky a opečeme dozlatova. Klobásky jsou poměrně dost tučné, díky čemuž mají božskou chuť,ale je nutné pak do tohoto pokrmu přebytečný tuk odsát nebo trochu odlít.


Nyní přilijeme rajčatovou passatu, přidáme tymián i česnek. Vše necháme provařit a zhoustnout. Ochutíme pepřem a solí. Přilijeme smetanu a opět za stálého míchání necháme objem zredukovat. Poté vmícháme hrst nastrouhaného sýra a nasekanou bazalku, vše ještě doladíme pepřem a solí pokud je třeba. Jídlo má být lehce pikantní takže pepřem tolik šetřit nemusíme.


Dobrou chuť 

Komentáře

Oblíbené příspěvky