Čočkový dhál s tofu

Tenhle recept vznikl poměrně náhodou, přepadla nás chuť na indickou kuchyni a dlouho jsme neměli luštěniny, takže vzniklo jedno z našich nejoblíbenějších jídel - Čočkový dhal s tofu a s kokosovým mlékem. Stačí pár surovin a vznikne vám dobrota ,kterou v zimě oceníte.


Ingredience pro dvě osoby:

  • 1 menší žlutá cibule
  • kokosové mléko
  • sůl
  • pepř
  • jeden šálek červené čočky
  • jedno balen uzeného tofu ( cca 250g ) 
  • sezamový olej
  • stroužek prolisovaného česneku
  • chilli dle chuti ( sušené )
  • kožení Garam Masala
  • rýže
  • černý sezam
  • zeleninový vývar

Nejprve si dáme vařit rýži dle návodu na obalu a druhu konkrétního vybraného druhu. Poté si na jemno nakrájíme žlutou cibuli a necháme ji zesklovatět na troše sezamového oleje, přidáme čočku, vsypeme tři lžičky koření Garam masala, česnek a trochu chilli, necháme dvě minuty prohřát aby koření začalo krásně vonět. Zalijeme zeleninovým vývarem a za občasného míchání necháme čočku změknout. 

Mezitím si na jiné pánvičce dozlatova osmahneme na troše sezamového oleje na menší kousky nakrájené tofu. Dáme stranou a na rozpálené pánvi opražíme dvě tři minuty černý sezam. 

Nyní bychom měli mít hotovou rýži, rozdělíme jí do misek, posypeme sezamem a do čočkové směsi přidáme tofu, zalijeme polovinou šálku kokosového mléka, provaříme , ochutíme solí a chilli. Ihned podáváme. 

Dobrou chuť

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky