Čokoládový krém bourbon s mascarpone

Období svátku zamilovaných si žádá nějaký ten čokoládový hřích v podobě sladké tečky po dobré večeři. Dnes tu pro vás mám tedy jeden rychlý recept na Čokoládový krém s bourbonem a křupavými sušenkami Amaretti . Zvláštní chuť téhle dobrotě dává právě Eagle Rare Bourbon z eshopu Alkohol.cz, což je Bourbon zlatavé barvy z Kentucky,který zrál přes deset let. Navíc chutí i barvou připomíná javorový sirup, takže ideální ke kombinaci s kvalitní čokoládou.


Ingredience na dvě menší porce:

  • 125g mascarpone
  • 100ml smetany na šlehání 
  • 80g 90% hořké čokolády
  • javorový sirup podle chuti
  • sušenky Amaretti 
  • cca 3 lžíce bourbonu nebo dle chuti
Nejprve necháme ve vodní lázni rozpustit čokoládu, dáme stranou z plotny a necháme trochu vystydnout. Tu poté smícháme s bourbonem a dále vmícháme mascarpone a javorový sirup. V jiné misce vyšleháme do tuha smetanu. 


Nyní po částech vmícháme do mascarpone šlehačku, pěkně pozvolna. Necháme alespoň dvě hodiny vychladnout v lednici. Poté naplníme do skleniček a posypeme rozdrcenými sušenkami Amaretti. Kombinace hořké čokolády, javorového sirupu a bourbonu vás mile překvapí a příjemně naladí na večer :) 


 Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky