Francouzské tousty s višňovým džemem

Občas doma milujeme hříšně dobré snídaně,které zrovna nevynikají obsahem živin,ale za to chutí a doslova pohladí bříško a jednou takovou snídaní jsou i naše milované francouzské tousty, ideální pro líné nedělní snídaně,kdy má člověk víc času. Na recept je zapotřebí minimum ingrediencí, takže o co kvalitnější suroviny použijete o to bude recept lepší. Doporučuji tedy kvalitní toustový chléb, pravou vanilku a poctiví džem. Já dostala na vyzkoušení novinku od 100% relax a tou je džem slazený pouze jablečnou šťávou a za použití vysokého podílu ovoce a opravdu mohu potvrdit, že kousky ovoce ve višňové variantě jsou krásně velké a chuť není přeslazená, takže za mě palec nahoru a upřímně nevyzkoušet takto nenapadlo by mě po nich v obchodě sáhnout, nyní vřele doporučuji. Tedy tuhle višňovou ostatní se chystám ještě vyzkoušet a ochutnat  :)


Ingredience pro dvě osoby:

  • cca 6 ks toustového chleba (můžete stejně jako já překrájet na trojúhelníčky nebo klidně podávat v celku )
  • vanilkový lusk - dřeň z něj
  • 60 ml plnotučného mléka
  • 2 vejce
  • lžičku kokosového sirupu
  • kokosový olej na smažení 
  • višňový džem s velkými kousky ovoce
  • moučkový cukr
  • šlehačka - vyšlehá s troškou cukru do tuha




Nejprve si nachystáme šlehačku a v míse smícháme vajíčka, mléko, vanilku a kokosový sirup. Na pánvi rozpustíme trošku kokosového oleje. Postupně v míse namáčíme z obou stran tousty a ihned je smažíme z obou stran dozlatova. Teplotu mějte střední ať se tousty nepřipálí. Servírujeme ještě teplé , lehce posypané moučkovým cukrem s pořádnou lžící džemu a šlehačky.


Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky